Mi Earbuds / Redmi Airdots İnceleme

İlk kez bir inceleme yazısı sizlerleyim. Yakın zamanda aldığım Mi TWS Earbuds Basic ya da başka bir adıyla RedMi AirDots'un birkaç günlük kullanımdan sonra size deneyimlerimi aktarmak istiyorum. Serüvene aldığım 30. kulaklığımın da 3.5 mm jack girişinin bozulması üzerine yeter artık ben de bluetooth kulaklık kullanmalıyım diyerek başladım, arkadaşlarımın önerisi ve ufak bir araştırma sonra 200 TL yakınlarında önerilen bir kulaklık olarak Xiaomi'nin bu ürününü almaya karar verdim.



Kutunun İçeriği

Kutu içerisinden şarj kutusu, şarj kutusunun içerisinde Earbuds, kullanım kılavuzu, garanti şartlarını içeren ufak bir kağıt ve ayrı bir poşette kulaklık padleri (S/M/L, M kulaklık üzerinde takılı) geliyor. 
Emin değilim ancak aldığım kargoda kutunun yanında micro-USB kablosu vardı, bunun satıcının bir kıyağı olması büyük bir ihtimal.

İlk İzlenimim

Şarj kutusu gayet küçük rahatlıkla cepte taşınabilir ancak cepte çıkıntı oluşturur. Kulaklıklar kulakta rahat duruyor ve sarsıntılarda kolay kolay düşmüyor. Şarj kutusunu Type-C girişli olmasını beklerdim. Kulaklıkları eşlemek için özel bir şey yapmaya gerek yok, kutudan çıkınca eşleşme moduna giriyor ve cihazla bağlanıyor. Kulaklıklar kutuya koyulunca kendi kapanıyor, çıkınca kendi açılıyor, kutunun dışındayken de açıp kapatabilirsiniz ancak çok da ihtiyaç duyacağınızı düşünmüyorum. Kulaklık üzerinde butonlar dokunmatik değil fiziksel. Butona tek tıklatıldığında şarkı durdurma özelliği var ancak çift tıklatıldığında şarkı geçmiyor onun yerine Google Asistan ya da Siri'yi açıyor. Doğruyu söylemek gerekirse bu gözümde en büyük eksilerinden biri oldu. Gerçi Android kullanıcısı olarak bunu Play Store'dan indirdiğim bir programla (Macrodroid) rahatlıkla çözdüm, iOS nasıldır bilemem. Sadece sağ kulaklığı kullanırken sol kulaklığı da kutudan çıkarırsanız özel bir şey yapmanıza gerek kalmadan senkronize olarak çalışıyorlar ancak sadece sol kulaklığı kullanırken sağ kulaklığı kutudan çıkarırsanız sol kulaklığın bağlantısını kesip sağ kulaklığı bağlamanız gerekiyor, yoksa sağ kulaklıktan ses gelmiyor. Kulaklıklar nedense sağ kulaklığa öncelik veriyor. Kutudan ilk çıkartmada da sol kulaklığı görmüyor. Bu bir sorun değil, sadece sağ kulaklığa bağlanmanız isteniyor. Eğer sağ kulaklık kapalıyken kullanmak istiyorum derseniz o zaman sol kulaklığa bağlanıyorsunuz. Ses kalitesi ve ses yüksekliği gayet iyi. Klasik silikon uçlu kulaklıklar gibi bu da kulağınıza gelen ortam sesini azaltıyor. Dışarıya müzik sesi gitmiyor. Mikrofon konusunda çok başarılı değil, telefon görüşmelerinde uğultu ya da gürültüler duyuluyor.

Teknik Özelikler

Kulaklıkların her biri 43 mAh pile sahip, pil ömrü yaklaşık 4 saat. Pil tipi Lityum Polimer. Bluetooth sürümü 5.0, bluetooth profilleri: HFP/A2DP/HSP/AVRCP, şarj kutusunun girişi 5 V ==500 mA, çıkışı 5 V ==150 mA, pil tipi Lityum Polimer, kulaklıklar şarj kutusu ile birlikte toplamda yaklaşık 12 saat kullanım süresi sunuyor. Kulaklıklar, şarj kutusu içerisinde %0'dan %100'e yaklaşık 1,5 saatte şarj oluyor. Şarj kutusu ise %0'dan %100'e yaklaşık 2 saatte şarj oluyor.


Yorum Gönder

0 Yorumlar